Jelenlegi hely

Aktuális

Fontos a folyamatos önképzés - Szakmai napokat tartottunk

Január 30-án és 31-én szakmai napok zajlottak le Zenekarunknál. Együttesünk művészeti vezetője, Antal Mátyás elmondta: mint minden szakmában, így a muzsikusok körében is fontos a folyamatos önképzés, a gyakorlás. A zenészek számára ilyenkor lehetőség nyílik, hogy egy-egy szakmai kiválóság keze alatt fejlesszék technikájukat.

 

2019. január 30-án az együttes vonós szakmai napot tartott, Falvay Attila, a Bartók-Pásztory díjas, Érdemes Művész, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertmesterének vezetésével.

Elsöprő siker Ravennában

500 néző tapsolt Nekünk január 22-én Ravennában. A Ravenna Musica elnevezésű rangos koncertsorozat nyitóestjén játszottunk, teltház előtt a Teatro Alighieriben. A hangversenynek akkora sikere volt, hogy a szűnni nem akaró taps után két ráadást is eljátszottunk még a lelkes publikumnak.

51 muzsikussal utaztunk Olaszországba, ahol január 22-én a mi koncertünkkel vette kezdetét a Ravenna Musica elnevezésű koncertsorozat.

Sikeres évkezdet Miskolcon

A Miskolci Szimfonikusok január 4-én kezdte meg idei működését, három egymást követő napon, négy teltházas koncerttel ünnepelték az új évet.

Ahogy Handa Eszter, a zenekar kommunikációs menedzsere fogalmazott: „Fantasztikus hangulatban telt mind a négy hangverseny, hála a nagyszerű közönségnek és a vendégművészeknek, ennél szebb születésnapi ajándékot és évindítást nem is kaphattunk volna, köszönjük!”