Bor, zene, kastély - Hangulatos nyárzáró koncert Edelényben | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Bor, zene, kastély - Hangulatos nyárzáró koncert Edelényben

Kihagyhatatlan élményt kínálunk a jó muzsika, a kiváló borok és a szép helyszínek kedvelőinek, 2017. augusztus 25-én. A Kastély-szerenád koncert helyszíne ezúttal az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély udvara lesz. A program zenei összeállítása a történelmi múlthoz, a helyszín érzelemvilágához kapcsolódik, kihasználva a helyszín egyedi atmoszféráját. A koncert előtt pedig egy rendhagyó borkóstolóval lepjük meg a közönséget a HetedHét pince jóvoltából.

 

A Csodás Helyszínről:

Az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély méreteit tekintve Magyarotórszág hetedik legnagyobb kastélya, a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke. Az edelényi kastély építészeti jellegét tekintve a cour d'honneur-ös kastélytípusba tartozik, azaz a díszudvart a főépülethez csatlakozó, annak tengelyére merőlegesen álló két épületszárny veszi közre. A két saroktoronyhoz íves melléképületeket kapcsoltak, ezáltal kettős díszudvart képezve, a főhomlokzat előtt látványában visszaadva a barokk kastélyoknál megszokott elrendezést.

A XVIII. század közepén három irányból lehetett a kastélyszigetet hidakon megközelíteni: északról, nyugatról és délről. A főbejárat északról nyílt és feltehetően a maihoz hasonló fasoron keresztül ért a látogató a díszes kiképzésű, kétszeresen megtört ívekkel mozgalmassá tett főkapuhoz. Az ide vezető utat keletről hosszú épületsor szegélyezte, melynek szárnyai trapézhoz hasonló alakú teret vettek körül, melyek a majorságnak adtak otthont. Az előudvart körbezáró íves épületszárnyak lóistállóul szolgáltak, ezeket egy-egy nagyobb, négyszögletes alaprajzú, kétszintes épületrész zárta, mely kocsiszínként működött. A majorság épületszárnyait leszámítva a teljes építmény­együttes, a hozzá kapcsolódó díszudvarok és franciakert egy észak-déli irányú szimmet­ria­tengelyre lettek felfűzve.

 

A nagyszerű borokról:

A HetedHét pincében három borvidéken fekvő szőlőterületek (Bükki, Kunsági és Tokaji) terméséből egyedi technológiával készülnek a minőségi borok, melyek íz és aroma világukban is magukon viselik a HetedHét Pince különleges jellegét és mesés hangulatát. A Bükki borvidéken a Mezei Pincészet, a Kunsági borvidéken a Dimenzió Borászat és a Tokaji borvidéken az Áts Pincészet segíti a különleges borok születését.

A kínálatból kiemelkednek a régi magyar fajtákból (furmint, kadarka, kövidinka) készült tételek és az a gyöngyöző borsor mely a Miskolc borkultuszának felélesztéséhez járul hozzá. Utóbbiak közül a legegyedibb az a vörös gyöngyöző, amely pinot noir, cabernet sauvignon, zweigelt fajtákból készült.

Ezekből a nagyszerű nedűkből készült válogatást kóstolhatják meg azok, akik ellátogatnak a Miskolci Szimfonikus Zenekar Kastély-szerenád koncertjére. Emellett természetesen alkoholmentes italok is rendelkezésre állnak majd.

 

Jegyek csak a koncertre 1000 forintért, borkóstolóval egybekötve 1500 forintért válthatóak!

Várunk mindenkit szeretettel!

 

Kastély-szerenád

2017. augusztus 25. péntek 19:00

esőnap: 2017. augusztus 27. vasárnap 19:00

Hübler: Versenymű négy kürtre

Haydn: Búcsúszimfóni

Vezényel: Gál Tamás

Kürt: Ferencz Enikő, Varga Bálint, Horváth Sándor, Nagy László

rezes fanfár - koncert elején és végén (Szavári András, Sipos Tamás, Horváth Sándor, Kakuk Zoltán, Veres Tamás)