Jelenlegi hely

A Djabe és a Miskolci Szimfonikus Zenekar bemutatja: FORWARD – Lemezbemutató koncert

Különleges lemezzel ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Djabe zenekar. Az Arany Zsiráf és eMeRTon díjas formáció régi vágya teljesült azáltal, hogy elkészült egy olyan lemez, amely magában hordozza a klasszikus és crossover jegyeket egyaránt.

 Égerházi Attila a zenekar vezetője így nyilatkozott: „A Djabe zenekar elmúlt 20 évében mindig úgy éreztük, hogy az aktuális stúdió lemezünk az addigi munkásságunk legjelentősebb darabja. Visszatekintve, szakmai szempontból ez így is volt. A Forward mégis különleges. 2013-ban elhatároztuk, hogy írunk egy teljes lemezt, amiben szervesen közreműködik egy szimfonikus zenekar. Ez teljesült. A lemez elkészítésében a Miskolci Szimfonikus Zenekar volt a partnerünk.”

A közös munka nyomán a mindkét féltől megszokott egyedi hangzású, világszínvonalú album született.

A Djabe új albuma azonban nem csak a szimfonikus hangzástól különleges, hanem a zenekar minden tagja tudása és zeneisége legjavát adja. Barabás Tamás, aki a kompozíciók nagy részét jegyzi és a szimfonikus részeket is írta basszusgitár játékával bizonyítja, hogy nem véletlen tartják az egyik legjobb előadónak a világon ezen a hangszeren. Kovács Zoltán zongoristától megszokhattuk a nagyszerű és izgalmas billentyűs játékot, most azonban ő is többel járult hozzá a Forward sikeréhez, hiszen ő hangszerelte és vezényelte a miskolci szimfonikusokat. Kovács Ferenctől megszokhattuk, hogy trombitán és hegedűn is kiválót alkot. Banai Szilárdot nem csak a ritmikai alapokért, hanem muzikális teljesítményéért is érdemes megemlítenünk. Égerházi Attila ezúttal kompozícióival a régebbi Djabe hangzásvilágot hozta vissza. Akusztikus és elektromos gitárhangzásai is figyelemreméltóak.

A teljesen új, nem feldolgozásokból álló zeneanyag szakmai és hallgatói körökben is nagy elismerést kapott.

A miskolci lemezbemutató koncert idejét a Zene világnapjára tűzték ki, ami még különlegesebbé teszi az eseményt, hiszen ezen a napon egy olyan érték kerül a figyelem középpontjába, amely kitölti minden zeneszerető életét, és amelynek közvetítése a zenészek hivatása.

A Djabe hangzása az elmúlt 20 évben folyamatosan tökéletesedett, és a világ számos pontján a magyar zenei minőség reprezentánsává vált. A lemezbemutatón a Művészetek Háza közönsége ismét meggyőződhet a zenekar tagjainak világviszonylatban is elismert virtuozitásáról.

A miskolci koncerten a Forward című lemez teljes anyagát megismerheti a közönség, ami további két közös kompozícióval egészül ki. Ahogy az albumon, úgy a koncerten is közreműködik Mótyán Tibor tablás. Így tehát a  zene világnapját  egy közel 75 perces, nagyszabású produkció keretében ünnepelheti a zenekedvelő publikum, mely nem csupán a komolyzenében kínál élményeket és a régi korok mestereinek remekművei előtt adózik tisztelettel, de egyúttal más műfajok világában való kalandozással gazdagítja a könnyűzenei stílus hangzásvilágát .

Az előadás során közreműködik a Miskolci Szimfonikus Zenekar, valamint a Djabe együttes

Vendég: Mótyán Tibor - tabla

Vezényel: Reményi József

 

Miskolc, Művészetek Háza 
2015. október 1.  19:00 óra

Jegyvásárlás:

jegy.hu

Miskolci Kulturális Központ jegyiroda
(3525 Miskolc, Rákóczi utca 2., Telefon: +36 46 508 844),

 

Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. iroda
(3525 Miskolc, Kossuth u. 3., Telefon: +36 46 505 656).

 

További részletek: A Koncertek menüpont alatt.