Elsöprő siker Ravennában | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Elsöprő siker Ravennában

500 néző tapsolt Nekünk január 22-én Ravennában. A Ravenna Musica elnevezésű rangos koncertsorozat nyitóestjén játszottunk, teltház előtt a Teatro Alighieriben. A hangversenynek akkora sikere volt, hogy a szűnni nem akaró taps után két ráadást is eljátszottunk még a lelkes publikumnak.

51 muzsikussal utaztunk Olaszországba, ahol január 22-én a mi koncertünkkel vette kezdetét a Ravenna Musica elnevezésű koncertsorozat.

A Teatro Alighieriben rendezett hangversenyen igazi klasszikus műsort hallhatott az olasz közönség. A magyar kultúra népszerűsítéseként Kodály Zoltán Galántai táncok című zenekari kompozíciója is helyett kapott a programban. Emellett Haydn: D-dúr zongoraversenyét és Mendelssohn: Szentivánéji álom című szvitjét hallhatta a publikum.

Zenekarunk partnere a holland származású zongoraművésznő, Gile Bae volt. Az est karmestere pedig együttesünk művészeti vezetője, a Liszt Ferenc, Príma és Bartók-Pásztory-díjas karmester, Antal Mátyás. AZenekarunkat nagy szeretettel fogadta és szűnni nem akaró tapssal búcsúztatta az itáliai közönség.

Legközelebb február 11-én Tűzvarázs bérletünk negyedik hangversenyén, majd február 16-án, az igazi családi programnak ígérkező Farsangi koncertünkön találkozhat a zenekarral a miskolci közönség.