Játék és Zene – Átadtuk az idei Ifjúsági Kvízjáték díjait | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Játék és Zene – Átadtuk az idei Ifjúsági Kvízjáték díjait

Ismét sikerrel zárult a Szimfonikusok online kvízjátéka, ahol az általános- és középiskolások mutathatták meg az Ifjúsági hangversenyeken szerzett tudásukat. Hárman közülük értékes ajándékokkal gazdagodtak.

 

Minden eddiginél magasabb számban érkeztek megfejtések a Miskolci Szimfonikus Zenekar által indított ifjúsági kvízjátékra. Közel 200 diák töltötte ki a totót. A legügyesebbek közül 3-om szerencsés egy okostelefon, egy bluetooth hangszóró és egy bluetooth fejhallgató boldog tulajdonosa lett. A 2019/2020-as évadban A népzene kertjében címmel szervezték az ifjúsági koncerteket, így ehhez kapcsolódott a totó témája is. Idén az első helyezett egy Huawei P30 Lite mobiltelefon boldog tulajdonosa lett a Telekom Nyrt. Miskolci Üzletének jóvoltából, a második helyezettet egy bluetooth hangszóróval, a harmadikat pedig egy bluetooth fejhallgatóval ajándékozza meg a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. már több évtizede szervezi meg ifjúsági koncertsorozatát Miskolcon és térségében. Az elmúlt évadban egy turnusban, ősszel találkozhattak az iskolások a nekik szóló sorozattal. A hangversenyek mindig egy az ifjúság számára izgalmas és érdekes témára épülnek, közismert népszerű darabokkal a műsorán. Az ifjúsági koncertsorozat által a Miskolci Szimfonikus Zenekar elviszi a városi és vidéki intézmények diákjai számára a komolyzene egy szeletét. A koncerteken a muzsika mellett ismeretterjesztő zenei narrációt is hallhatnak a jelenlévők, amelyet vetítés is kísér. Ennek okán álmodtuk meg, hogy egy kis játékot csempészünk az ifjúsági sorozatba. A hangversenyeken látott és hallott információkból minden évadban összeállítunk egy 13+1 kérdéses kvízt, amelyet a zenekar hivatalos weboldalán a www.mso.hu oldalon tölthetnek ki a fiatalok. A legügyesebbek értékes nyereményekben részesülnek. Mivel a Covid helyzet miatt elmarad az Ifjúsági sorozat, így a Zenekar decemberben, saját székházában szűk körben adja át a díjakat.

A Zenekar idén se szeretné kvíz nélkül hagyni a fiatalokat. Ezúttal azonban más tematikájú totó várható, amelynek indulásáról a www.mso.hu oldalon nyújtanak majd tájékoztatást.

 

 

 

 

 

 

Az idei szerencsés nyertesek:

 

Díj

Név

Nyeremény

Iskola

Osztály

1.

Göndi-Nagy Szilárd

Huawei P30 Lite mobiltelefon.

Miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon

12.d

2.

Margóczi Hunor Attila

Sony SRSXB23C hordozható Bluetooth hangszóró

Hámori Waldorf Iskola

5

3.

Török Rita

Sony WH-CH510 Bluetooth fejhallgató

Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola

4/a.