Jó úton haladunk | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Jó úton haladunk

Hivatalosan is megnyitottuk 55. évadunkat 

 

Megkezdődött a 2018/2019-es zenei évad.  Szászné Pónuzs Krisztina, az együttes ügyvezetője elmondta, a tavalyi évad igazán tartalmasan zárult, s ugyancsak ez a sokszínűség és tartalmasság jellemzi a következő szezont is.

„A Miskolci Szimfonikus Zenekar a város meghatározó kulturális értékteremtő szereplője” – mondta Kiss János, alpolgármester a Miskolci Szimfonikus Zenekar évadnyitó társulati ülésén. Alpolgármester úr hozzátette: nagyon fontosnak tartja a város és a zenekar kapcsolatát, ami az utóbbi időben egyre erősödik. Mint mondta, az önkormányzat igyekszik meghálálni a zenekar munkáját, ezt bizonyítja a 2017-es, közel 20%-os béremelés, s a jövőben is igyekeznek lehetőségeikhez mérten minden támogatást megadni az együttesnek.

„Nagy öröm számunkra, hogy bérleteink értékesítése növekedést mutat, a Tűzvarázs bérlet szinte teltházas és a Hangforrás bérlet nézőszáma is jelentős emelkedést mutat ” – mondta az zenekar ügyvezetője, Szászné Pónuzs Krisztina. Kiemelte: a Zenekar saját szervezésű budapesti bérletét az Olasz Intézetben, ami a fővárosi ismertségét erősíti az együttesnek, ami egy vidéki zenekar számára, igen fontos tényező. Az előző évad mind gazdasági, mind pedig szakmai sikerekben bővelkedett, s a jövőre is bizakodóan tekintenek. Hozzátette: a miskolci koncertek mellett többször szerepelnek majd Budapesten, Nyíregyházán, Edelényben, az ifjúsági koncertek alkalmával pedig több vidéki helyszínen is muzsikálnak. Új helyszínként szerepel a zenekar évadában Tállya és a Népkerti Vigadó is. Nagyon büszke a zenekar a sajtóval, különösképp az MTVA-val kialakított kapcsolataira. A Bartók Rádió 11 bérletes koncertjükből 7-et közvetít majd, ami hatalmas elismerés egy vidéki együttes számára.

Antal Mátyás, a zenekar művészeti vezetője kiemelte a Zenekar augusztusi franciaországi szereplését, ahol nem csak szakmailag, hanem mentálisan is kiválóan helyt álltak a zenészek, akik egy hirtelen időpontváltoztatás miatt, érkezésük után szinte azonnal színpadra léptek Sisteronban. Mint mondta, nagyon örül a turné lehetőségeknek, ami mindig erősíti a zenekart mind szakmailag, mind pedig emberileg. Hangsúlyozta, a vezetői elképzelése az, hogy minél több neves művészt meghívjon a zenekar mellé és főként, hogy az együttes mindennapjai jó közérzetben teljenek. 

A társulati ülés után a zenekar már meg is kezdte a próbát a szombati edelényi Kastély-szerenád koncertjére.