Jelenlegi hely

Június 10-én startol a Bartók Plusz Operafesztivál, mi már nagyon készülünk

A Miskolci Szimfonikusok elmaradhatatlan résztvevői a Miskolci Bartók Plusz Operafesztiválnak. Már nagyban zajlanak a próbák a június 10-én kezdődő rendezvényre. Idén 3 alkalommal találkozhatnak velünk.

Először június 10-én, a Nyitógálán játszunk 20.30 órától a Miskolci Nemzeti Színház, Nagyszínházában, Szonja Joncseva (szoprán) és Marin Joncsev (tenor) vendégszereplésével. Közreműködik még Szauer Bianka, a Virtuózok c. műsor egyik felfedezettje. A koncerten vezényel Aleksander Prior.

Második alkalommal 2016. június 13.-án 20.00 órakor lépünk színpadra a „9 tenor” gálán, a Művészetek Házában, olyan nagyszerű művészekkel, mint Boncsér Gergely, László Boldizsár, Ottokar Klein, Balczó Péter, Fekete Attila, Kovácsházi István, Hanczár György (a Simándy Énekverseny győztese, a Bartók Plusz Operafesztivál különdíjasa), Dékán Jenő, Pataki Adorján. Az est dirigense pedig Janos Acs lesz.

2016. június 15. 19.30 -tól pedig a Jégcsarnokban láthat és hallhat bennünket a közönség, ahol a konstancai „Oleg Danovski" Nemzeti Opera- és Balettszínház vendégjátékához szolgáltatjuk a muzsikát Szergej Prokofjev: Rómeó és Júliájában. Vezényel: Fabrice Bollon.