Jelenlegi hely

Koncert Aggteleken

Különleges helyszín, csodálatos akusztika, zene és természetvédelem kézen fogva. Így lehetne összefoglalni a Miskolci Szimfonikus Zenekar  szeptember 22-i koncertjét, a Baradla-barlangban.

 

A Miskolci Szimfonikus Zenekar eleget tett megtisztelő feladatának, miszerint muzsikájával nyissa meg a szeptember 22-e és 25-e között megrendezett Szlovák- és Aggteleki-karszt barlangjainak kutatása és védelme című, 10. tudományos konferenciát. A rangos eseményen részt vett a szlovák és a magyar köztársasági elnök,  Andrej Kiska és Áder János is.

A rendezvénynek több apropója is volt, mégpedig, hogy 20 éve lettek a világörökség részei a Szlovák- és Aggteleki-karszt barlangjai, emellett 30 éve alapították az Aggteleki Nemzeti Parkot valamint  70 éve jött létre az UNESCO.

A konferencia elsősorban a barlangok védelmével kapcsolatos legfrissebb kutatások és megfigyelések eredményeit prezentálta a résztvevők felé.
Nagy öröm és megtiszteltetés volt számunkra ezen az eseményen muzsikálni, nem csupán a csodálatos helyszín, hanem a résztvevők és az általuk képviselt célkitűzések miatt is.