Megnyitottuk az új évadot | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Megnyitottuk az új évadot

Hivatalosan is megkezdtük 2019/2020-as zenei évadunkat. Szászné Pónuzs Krisztina, az együttes ügyvezetője elmondta, a tavalyi 55. évad igazán tartalmasan zárult, s ugyancsak ez a sokszínűség és tartalmasság jellemzi a következő szezont is.

„A Miskolci Szimfonikus Zenekar a városépítés egyik meghatározó szereplője, mert hiába a sok szép beruházás, ha az új épületek nem telnek meg lélekkel, zenével” – mondta Alakszai Zoltán, jegyző a Miskolci Szimfonikus Zenekar évadnyitó társulati ülésén. Jegyző úr hozzátette: nagyon fontosnak tartja a város és a zenekar kapcsolatát, ami az utóbbi időben egyre erősödik, s a városvezetés igyekszik az együttes munkájához minden feltételt megteremteni a továbbiakban is.

„Nagy öröm számunkra, hogy bérleteink értékesítése növekedést mutat, mostanra már 80%-ban eladtuk Tűzvarázs és Hangforrás sorozatinkat, amely szám az elmúlt évadokban augusztusban még csak 60% körüli volt” – mondta az zenekar ügyvezetője, Szászné Pónuzs Krisztina. Kiemelte: a miskolci bérletes hangversenyek mellett, egyre több bérleten kívüli hangversenyen is tapsolhat a zenét kedvelő publikum, nem csak miskolcon, hanem a régióban egyaránt. Ennek ékes bizonyítéka, hogy hivatalosan igaz csak ma nyitottuk az évadot, de az augusztus folyamán már két teltházas koncertet adtunk Encsen és Edelényben.

Antal Mátyás, a zenekar művészeti vezetője kiemelte a kulturális kormányzatnak egészen konkrét elképzelései vannak a kulturális, azon belül is a komolyzenei együttesek működéséről. Egyelőre még a tervezési folyamatban tartanak, de az már tisztán látszik, hogy újszerű feladatok is várnak a zenekarokra, amelyek meghatározzák majd a támogatás mértékét.

A társulati ülés után a zenekar már meg is kezdte a próbát a vasárnapi budapesti koncertre.