Jelenlegi hely

Nektek Játszottunk

3 nap, 4 helyszín, több mint egy tucat koncert, szeszélyes időjárás, tűzijáték és sok-sok elégedett, mosolygós ember. Röviden így lehetne összefoglalni a Miskolci Szimfonikus Zenekar Neked Játszunk Fesztiválját. A szeptember 4-e és 6-a között zajló rendezvény tartalmas programokat kínált kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az első napon egy Aperitif koncerttel leptük meg a Szinva teraszon járó-kelőket, ahol a dallamos, könnyed muzsikák mellett, ízelítőt kapott a közönség a bérletes koncertjeinkből is.

A második napon a Diósgyőri Várba "költözött" a zenekar, ahol délelőtt 10 és este 9 óra között a vár minden termében találkozhattak velünk az érdeklődők, a kisebb kamarakoncertek mellett felhangzottak Haydn: A reggel, A dél és Az este szimfóniái, valamint Mozart: Gran partita-ja is. Az esti Vár-szerenádon pedig elsőként Mozart: Kis éji zenéjét hallhatta a közönség Gál Tamás vezénylete alatt, majd Händel: Tűzijáték-szvitje csendült föl, Antal Mátyás dirigálásával és valódi tűzijátékkal a Várudvaron.

 

 
A harmadik napon a kisgyermekes családoknak igyekeztünk kedvezni. Délelőtt érdekes zenei, akusztikai kísérletekkel, játékos hangszerbemutatókkal és interaktív műsorokkal. Délután pedig kétszer is elkalandoztunk Ütemvárosba Csuka Tímeával a Játsszunk zenét a szimfonikusokkal előadás keretében.

Összességében egy izgalmas hétvégét zártunk. Mi jól éreztük magunkat, reméljük Ti is!