Telt házas előadások | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Telt házas előadások

A miskolci szimfonikusok fáradtságot nem ismerve "szolgálják" közönségét. A zenekar november 18-án adott gyermekkoncertje után, hétfőn nagy sikerű bérletes koncertet adott. A vasárnap délutáni hangversenyen a "ház" gyermek kacagással és kasztanyetta csattogással telt meg. A gyermekkoncerten kicsik és nagyok is kikapcsolódhattak, részesei lehettek Ütemváros ünnepi készülődésének. Kovács László dirigálásával és Csuka Tímea vezetésével a gyerekek játékos módon ismerkedhettek meg a hangszerekkel, és részesei lehettek egy zenemű megszólaltatásában is. A telt házas koncert után a gyerekek élményeiket papírra rajzolhatták.

A siker a következő napon sem maradt el; a Népszerű Bérlet keretein belül megrendezésre került koncerten Fekete-Kovács Kornél Concerto hegedűre, szárnykürtre és zenekarra című művét először hallhatta a közönség. Az est vendége a zeneszerző mellett Bujtor Balázs hegedűművész volt. A majdnem telt házas előadás a közönség tetszését is kivívta, vastapssal jutalmazta a fellépő zenészeket és a zenekart.

A hónapot ifjúsági hangversenyekkel zárja a zenekar, melynek első előadásán az előző évi ifjúsági kvíz nyerteseinek nyereményeinek díjai is átadásra kerülnek.