Jelenlegi hely

Újra hazai pályán

November 1. és 15. között Párizsban turnézott társulatunk. A Franceconcert meghívására utaztunk a francia fővárosba, ahol a milánói Scala balett-társulatát kísértük összesen 6 alkalommal Csajkovszkij Hattyúk tava balettjének előadásában, a párizsi Kongresszusi Központban; alkalmanként közel 4000 fős közönség előtt. A zenekart a kiváló, bolgár származású, az Egyesült Államokban élő karmester, Rossen Milanov dirigálta.

A francia zenekritikusok ekképp vélekedtek zenekarunkról:

"...az előadás nem lett volna ennyire kellemes a zenekar jelenléte nélkül (bravó Rossen Milanov karmesternek, aki csodálatosan vezette a muzsikusait). Csajkovszkij zenéjét hallgatni mindig valódi öröm, és ha ennyire fantasztikusan jól játsszák, akkor csak csodálni lehet..."

Közben Miskolcon két sikeres koncertet adtak a társulat itthon maradt tagjai. November 15-i visszaérkezésük után pedig másnap már újra "hazai"színpadon muzsikáltak a zenekar turnézó tagjai is, az első ifjúsági hangversenyeken a Művészetek Házában. A turné, amellett hogy szakmai fejlődést és élményt jelentett a zenekarnak, a francia kapcsolatok mélyítését is elősegítette.

Újra a nemzetközi porondon tehát a miskolci zenekar, akik felé újabb turnéfelkérések érkeztek erre az évadra vonatkozóan!