Jelenlegi hely

Vendégszereplés a Vigadóban

A Budapesti Tavaszi Fesztiválon vendégszerepelt a Miskolci Szimfonikus Zenekar A miskolci együttes április 14-én a pesti Vigadó patinás dísztermében koncertezett a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül. A koncerten Liszt és Mosonyi művek csendültek föl Gál Tamás vezényletével, az est szólistája pedig Hegedűs Endre zongoraművész volt.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar az elmúlt időszakban gyakori vendég volt a Budapesten, az évad kezdete óta ez volt az együttes kilencedik szereplése a fővárosban. A Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezésében megvalósuló koncertnek a pesti Vigadó felújított épülete adott otthont.


Fotó: Hrotkó Bálint/Müpa

A hangversenyen elhangzott Mosonyi: Gyászhangok Széchenyi István halálára című műve, Liszt: Magyar történelmi arcképek - 4. Teleki László című tétele, A-dúr zongoraversenye és Mosonyi: I. szimfóniája, melyet valószínűleg az első magyar szimfóniának nevezhetünk. Az est szólistája Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész volt, akihez különösen közel állnak Liszt Ferenc művei.


Fotó: Hrotkó Bálint/Müpa

Elmondása szerint: “Nagy példaképem, Liszt Ferenc nyomában igyekszem lépkedni életemmel, zenémmel, emberi tartását, humánumát, határtalan segítőkészségét is csodálva.”. A koncerten a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, Gál Tamás vezényelt.


Fotó: Hrotkó Bálint/Müpa