A Genesis gitárosával zenéltek a szimfonikusok | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

A Genesis gitárosával zenéltek a szimfonikusok


Steve Hackettel, a Genesis gitárosával zenélt vasárnap a Miskolci Szimfonikus Zenekar néhány tagja. A Művészetek Házában megrendezett koncertre a Djabe együttessel érkezett a világhírű gitáros.

A Djabe együttessel érkezett Steve Hackett Miskolcra vasárnap. A Művészetek Házában az 50. jubileumi koncertre készülő Miskolci Szimfonikus Zenekarral közreműködve adtak koncertet a vendégművészek.

Az est főszereplője természetesen a Genesis gitárosa volt, aki a jazz világába kalauzolta el a közönséget a Djabe segítségével. A miskolci szimfonikus zenészek is színpadra ültek néhány közös dal erejéig, így egy igazán különleges hangulatú koncert kerekedett ki.

A magyar zenével kapcsolatban Steve Hackett korábban, a minap.hu-nak nyilatkozva elmondta, igazán izgalmasnak találja, ahogyan a különböző műfajok keverednek. Kiemelte azonban, hogy az autentikus népzene, a tradíciók érzékelhetőek a magyar zenében.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar hétfőn már fennállásának 50. évfordulóját tartja. Az esti, ünnepi koncerten pedig Kovács László karmester, művészeti vezető vezényli majd az együttest – amelyben már harmincadik éve dolgozik.

Minap.hu, fotó: F. Kaderják Cs.