Híreink

Híreink

Zene világnapja Illényi Katicával

Újabb ínyencséggel készülünk a Zene világnapjára!

 

Mint ismert, október elseje a zene világnapja, ebből az alkalomból országszerte több koncertet és más zenei programot is rendeznek. A Miskolci Szimfonikus Zenekar már ötödik alkalommal mutatja be a muzsika sokszínűségét a Zene világnapján.

Izgalmakkal teli évadot zártunk

81 koncert, 32 ezer néző, két külföldi turné és megannyi különleges produkció – így néz ki statisztikailag a Szimfonikusok elmúlt zenei évada. Ettől azonban sokkal több dolog történt. A Zenekar 2017/2018-as évadának záró társulati ülésén, a jubiláló tagokat is köszöntötték, illetve az "Évad Zenésze" kitüntetés is gazdára talált.

Különleges programmal készülünk a csupa 5-ös évadra

Bérletes koncertek, egyedi produkciók, gyermek, és ifjúsági programok, budapesti és külföldi szereplések … - színesnek ígérkezik a Miskolci Szimfonikus Zenekar 55. zenei évada. A sajtó képviselőit május 30-án tájékoztatta az együttes vezetősége a 2018/2019-es szezonról. Az évadhirdető eseményen bemutatkozott a zenekar új művészeti vezetője, Antal Mátyás is.

55 éves a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A jeles év apropóján minden eddiginél színesebb repertoárt állítottunk össze.

Gratulálunk! - Nívódíjat kapott Czimer Sándor

Zenekarunk első klarinétosa, Czimer Sándor május 11-én, Miskolc város napján vehette át Nívódíját!

Ezúton is szívből gratulálunk neki, büszkék vagyunk rá!

Bár zenész családba született gyermekként nem akart muzsikus lenni, állítása szerint a véletlen hozta össze a klarinéttal. Czimer Sándor, zenekarunk oszlopos tagja, klarinét-szólamvezetője, zenekari ügyelő, a Művészeti Tanács tagja, aki tavaly megkapta kollégáitól az évad zenésze címet, szólista szerepet ölt a Tűzvarázs bérlet 5. koncertjén.

Öt évig volt a Miskolci Szimfonikus Zenekar szakszervezeti elnöke.

Multimédiás koncertélményt ígérnek a Miskolci Szimfonikusok

Moziteremmé változtatják a Generali Arénát a Miskolci Szimfonikusok. Legújabb projektjük a Filmfónia 2. részleteiről tájékozatatták a sajtó képviselőit

 

Sajtótájékoztatón mutatta be a Miskolci Szimfonikus Zenekar május 18-i filmzenés koncertjét. A Filmfónia 2 című szuperprodukció minden eddiginél nagyobb hang-, és fénytechnikai kísérettel, igazi moziélményt kínál a miskolci közönségnek.

Újabb párizsi siker

1800 néző, csodás helyszín, hosszú percekig tartó vastaps jutalmazta Zenekarunkat Párizsban. Együttesünk a Champs-Elysées Színházban muzsikált egy Mozart esten, ahol a zeneszerző híres Requiemje mellett, a C-dúr “Jupiter szimfónia is felhangzott; Sylvia Schwartz, Elodie Méchain, Megyesi Zoltán, Bakonyi Marcell, valamint a Nyíregyházi Cantemus Kórus (karvezető: Szabó Soma) közreműködésével. Az est dirigense Quentin Hindley volt.

A nézőközönségben helyet foglalt a franciaországi magyar nagykövet és a Párizsi Magyar Intézet igazgatója is.

Oldalak