Híreink

Híreink

Hooligans Symphonic Miskolcon – a 2017-es nyár legnagyobb zenei durranása!

A Miskolci Szimfonikusok és a 20 éves Huligánok találkozása egy színpadon

Egyedi, izgalmas, pezsdítő, stílusos és trendi eseménynek ad otthont a Miskolci Sportcsarnok július 7-én. A Miskolci Szimfonikus Zenekar életében eddig sem volt hiány különleges produkciókban, de ez alkalommal minden eddiginél izgalmasabb konstrukciót álmodtunk meg a Hooligans zenekarral közösen.

Magyar világsztár lesz a vendégünk

A világhírű gordonkaművész, Várdai István lesz a vendégünk Tűzvarázs bérletünk 5. koncertjén. A Kocsis Zoltán utódjaként emlegetett fiatal tehetség számos nemzetközi sikert tudhat már maga mögött, de elmondása szerint még bőven van mit tennie. 2017. március 13-án Elgar: Csellóversenyét hallhatja tolmácsolásában a közönség.

Beszélgetés Várdai István csellóművésszel, aki Németországban otthon, Magyarországon pedig itthon van.

 

- Néhány éve Németországban él, mégis gyakran jön Magyarországra. Mi hozza haza?

Újra hazai pályán

November 1. és 15. között Párizsban turnézott társulatunk. A Franceconcert meghívására utaztunk a francia fővárosba, ahol a milánói Scala balett-társulatát kísértük összesen 6 alkalommal Csajkovszkij Hattyúk tava balettjének előadásában, a párizsi Kongresszusi Központban; alkalmanként közel 4000 fős közönség előtt. A zenekart a kiváló, bolgár származású, az Egyesült Államokban élő karmester, Rossen Milanov dirigálta.

A francia zenekritikusok ekképp vélekedtek zenekarunkról:

Búcsúzunk

Mély megrendüléssel értesültünk Kocsis Zoltán művész úr elhunytáról. Halálával pótolhatatlan veszteség érte a teljes magyar kulturális életet. Számunkra, miskolciak számára hasonlíthatatlan élményt jelentetett, amikor Kocsis Zoltán városunkban lépett föl zongoraművészként, majd később karmesterként: akár a Nemzeti Filharmonikusok, akár saját együttesünk élén.

Mély fájdalommal búcsúzunk Magyarország legnagyobb művészlegendájától, Kocsis Zoltántól!

 

2017-ben is muzsikával köszöntjük az új esztendőt - váltson jegyet Ön is

2017 sem maradhat el a Miskolci Szimfonikus Zenekar Újévi hangversenyei nélkül.

Talán minden eddiginél látványosabb koncertekkel köszöntjük az új esztendőt, ahol örökzöld dallamok, neves vendégművészek és számos meglepetés várja a közönséget.

Az újévi koncertek helyszíne ismét a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínpada lesz. Január 6-án este 7 órától, majd január 7-én - gondolván a családokra is - 10.30- kor és szintén este 7 órakor várjuk kedves közönségünket.

Váltson jegyet Ön is bérletes koncertjeinkre

Kedves Közönségünk!

Október 3-tól megkezdődött a jegyértékesítés bérletes koncertjeinkre, így már jegyeket is vásárolhatnak a Tűzvarázs illetve a Hangforrás bérleteink hangversenyeire!
Jöjjön és kóstoljon bele a komolyzene világába! Tartson velünk bérletes koncertjeinken is!

Oldalak