A kis herceg

A kis herceg

Műsor: 
Ács Gyula-Bodolay Géza: A kis herceg
Vezényel: 
Közreműködők: 
a Balázs Győző Református Gimnázium művészeti tagozatos diákjai

Művészetek találkozása egy színpadon – Együttműködés a Balázs Győző Református Gimnáziummal

 

Ifjú művészeket hívtunk segítségül ahhoz, hogy különleges és komplex koncertélményt alkossunk. Zene, ének, tánc, képalkotás, homokanimáció egy színpadon - ez volt a receptje a legutóbbi közös előadásnak a Balázs Győző Református Gimnáziummal.

 

2015-ben vette fel együttesünk a kapcsolatot a Balázs Győző Református Gimnáziummal egy együttműködés kapcsán, amelynek eredményeként 2016-ban bemutattuk a Péter és a farkas című szimfonikus mesét. Az alapkoncepció egy animációval kísért koncert volt. A Balázs Győző Iskola animációkészítő és grafikus növendékei megrajzolták és elkészítették a mese vizuális részét, a zenekar pedig szolgáltatta a muzsikát. A hangverseny akkora sikert aratott, hogy szerettük volna a folytatást. Így 2017-ben szintén közös produkcióként valósult meg a Háry János daljáték keresztmetszet előadása, ahol a képi és zenei élmény mellé már táncművészet is társult. Egy olyan összművészeti produkció született ezáltal, amely a közönség és a résztvevők számára is páratlan élményt jelentett.

A művészeti iskola tehetségfejlesztő pedagógiai programjának célja a zenekarral való együttműködésben olyan különleges produkciók létrehozása, amely közelebb hozza a zenét a fiatalokhoz, vizuális és színpadi elemekkel segíti a gondolkodást, a zenei cselekmények élményszerű megértését és befogadását. Az alábbiakban a koncertben résztvevő pedagógusok mesélnek meglátásaikról a programmal kapcsolatban.