Ciróka Babakoncert a Vigadóban

Ciróka Babakoncert a Vigadóban

Közreműködők: 
Forgatókönyvíró és műsorvezető: Bukáné Kaskötő Marietta

Új helyszínen is bemutatkozik a Ciróka Babakoncert. A nagy érdeklődésre való tekintettel a márciusi koncerteket áprilisban megismételjük a Miskolci Vigadóban.

Változatlan hangulat és program mellett lesz lehetősége a családoknak ebédet kérni, amelyet a vigado@miskolcivigado.hu e-mail címen tehetnek meg!

A Zenekar 0-3 éves korosztályt és családjukat célzó koncertje 2014-ben indult. Azóta évadonként 3-szor (ősszel, télen és tavasszal) összesen 6 koncertet tartanak. A családias hangulatban zajló hangversenyen a gyerekek adott évszakhoz, vagy ünnepkörhöz kapcsolódó játékokat, dalokat ismerhetnek meg bababarát, játékos környezetben. A zenei nevelés mellett nem titkolt szándékuk, hogy a családoknak teret nyissanak a közös játékra. A műsor koncepciója szerint az egész pici karon ülőktől kezdve, az izgő-mozgó 3 évesekig igyekeznek lekötni minden gyermek figyelmét, ölbéli- és mozgásos játékok kombinálásával.  A forgatókönyvíró és műsorvezető, Bukáné Kaskötő Marietta a zenepedagógia különböző eszközeit is segítségül hívja, úgy mint a Kodály-koncepción alapuló szolmizációt, vagy a Kokas-módszer által preferált mozgásos-zenehallgatást, amelyek folytán játékosan sajátíthatnak el a gyerekek új zenei ismereteket. Az interaktív játékok közben szól a zene, a Szimfonikusokból alakult kamaraegyüttesek jóvoltából, majd a hangszereket közelebbről is megismerhetik a lurkók.

A zene, a mese és a mozgás egységének megteremtéséhez szükséges a szülők, kísérők aktivitása is, hisz a gyermekek új, idegen környezetben nehezebben oldódnak, de anyával, apával, papával, vagy mamával könnyebben éreznek rá a játék örömére. A gátlások feloldását segítendő minden alkalomra készül egy barátságos díszletet. Emellett játékok, könyvecskék, hintalovak és mindenféle izgalmas tárgy segíti a családokat abban, hogy otthonosabban érezzék magukat.

A Ciróka babakoncert egy egyedi kezdeményezés Miskolcon. Az aprócskáknak és családjaiknak szóló programot a zenekar szívügyének tekinti, s külön boldogság számukra, hogy indulásától kezdve mindmáig töretlen népszerűségnek örvend.

Ciróka Babakoncert (a március 25-i koncert ismétlő előadása)

Időpont: 2018. április 22. vasárnap 11:00

Helyszín: Miskolci Vigadó