Népzene vagy komolyzene?!

Népzene vagy komolyzene?!

Vezényel: 

NÉPZENE VAGY KOMOLYZENE?

A Filharmónia Magyarország évek óta sikeres családi koncertsorozata, a Mesélő muzsika bérlet. A Miskolci Szimfonikus Zenekar, már évek óta aktív résztvevője a programnak. A budapesti koncertet elhozzuk idén is a miskolci közönségnek.

Népzene vagy komolyzene? ezt a hangzatos címet viseli a Mesélő muzsika bérlet első koncertje. A hangverseny házigazdája pedig Lakner Tamás, hazánk egyik legismertebb zenepedagógusa, aki játékosan, a gyerekek nyelvére lefordítva, humorosan szólítja meg a közönséget. Mégsem hagyományosan gyermekprogram ez, hanem egy családoknak szóló zenés, interaktív szórakoztató műsor. Ahol mind a gyermekek, mind a felnőttek, mind pedig a muzsikusok igazán jól érezhetik magukat.

A népdalok az adott nép beszélt nyelvének ritmusait, hangsúlyait, sebességét adják vissza, vagyis a nyelv hangjegyekké formálódik. Ezek a beszédjellegzetességek a népzenéből átkerülnek a műzenébe. A gyermekmondókáktól a balladákig játékos formában idézik fel a hatásukat a műzenére. A szimfonikus zenekar tolmácsolásában megjelennek majd a zenetörténet legismertebb mesefigurái. A műsorvezető stílusérzékének, a műsoron szereplő néhány átdolgozás és örökzöld dallam segítségével közelebb kerülhetünk e muzsika lényegéhez, igazi családi programot kínálva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A tavalyi Ilyen a jazz koncert után, ezt a töretlen népszerűségnek örvendő programot is elhozzuk a miskolci közönségnek, 2018. november 18-án vasárnap 10:30 órai kezdettel a Művészetek Házába.

Szeretnénk elbűvölni az iskolásokat, a családokat, hogy részesei lehessenek egy csodálatos, magával ragadó kalandnak a zene világában. Reméljük, hamarosan Önöket is a közönség soraiban üdvözölhetjük!

 

Népzene vagy komolyzene?

2018. november 18. (vasárnap) 10.30

Művészetek Háza, Miskolc

Miskolci Szimfonikus Zenekar

Forgatókönyvíró és műsorvezető: Lakner Tamás

Vezényel: Cser Ádám

Jegyár: 1500 Ft, csoportos kedvezménnyel (15 fő felett): 1000 Ft

Forrás: filharmonia.hu