Jelenlegi hely

Felfedezések

2019. április 28., vasárnap 19:30
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Műsor: 
Brandenburg Ádám: Prières nocturnes
Rahmanyinov: III. (d-moll) zongoraverseny, Op. 30
Sosztakovics X. szimfónia
Vezényel: 
Közreműködők: 
Zongora: Martin Garcia Garcia

Tud-e ábrázolni a zene? Úgy tartják, igen. És milyen sokféle jellemet, helyzetet, lelkiállapotot! Rachmaninov III. zongoraversenye alighanem a szerelmes szív viharait tárja elénk, Sosztakovics X. szimfóniája pedig egy szörnyeteget mintáz meg: Sztálint. Ezen az estén a két mű találkozik.

Az 1979-ben született Cser Ádám a budapesti Zeneakadémián Ligeti András és Gál Tamás növendéke volt. 2010-ben kitüntetéssel szerezte meg diplomáját, s még ugyanebben a tanévben a Bécsi Zeneakadémia Erasmus-ösztöndíjas hallgatója lett Mark Stringer professzor vezetése alatt. Részt vett Peskó Zoltán és Eötvös Péter, Bernard Haitink és Jorma Panula mesterkurzusain. Alapítója, majd művészeti vezetője a szegedi Victoria Kamarakórusnak, mellyel számos nemzetközi sikert ért el. Zeneszerzőként is aktív. A Miskolci Nemzeti Színház fő-zeneigazgatója.
A koncert szólistája, Martin Garcia Garcia az észak-nyugat spanyolországi Asztúriában, Gijón városában született 1996-ban. Ötéves korában kezdte meg zongoratanulmányait, és már néhány esztendő után rendkívüli eredményeket ért el. A madridi Zsófia Királyné Zeneművészeti Főiskola növendékeként 2011-ben kezdte meg tanulmányait, Galina Eguiazarova növendékeként.
A Miskolci Szimfonikus Zenekar a város hivatásos együtteseként 1963-ban alakult. Fejlődését 1984-ig Mura Péter, 1984-től 2014-ig Kovács László munkája határozta meg, élén 2014 óta Gál Tamás áll.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

Rendező: Müpa