Jelenlegi hely

Farsangi koncert

2020. február 28., péntek 19:00
Helyszín: 
Miskolci Vigadó
Vezényel: 
Közreműködők: 
Ének: Megyimórecz Ildikó, Pataki Bence

Álarcot fel – Jön a Farsangi koncert

Zenekarunk új kezdeményezése a tavalyi évben először lebonyolított farsangi hangverseny. Célunk egy széles közönségréteget – sőt: családi programjellege folytán a legkülönbözőbb korosztályokat – megszólítani tudó kulturális program létrehozása. Az alapvetően tréfás kompozíciókból összeállított műsort sok-sok humorral és meglepetéssel tűzdeltük, hogy minden korosztály számára igazi kikapcsolódást nyújtson! Igazi örömzenét ígérünk a muzsikusok részére, akik jókedvüket igyekeznek majd a közönség soraiban ülőkre is átragasztani! Farsangi hangversenyünkkel kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedveskedni próbálunk!

Az alábbiakban az est főszereplőjének, Hollókői Hubának ajánlását olvashatják!

Nagyon örülök, hogy immár, rövid időn belül másodszor állhatok a Miskolci Szimfonikus Zenekar előtt. Ezer emlék és élmény fűz Miskolchoz és környékéhez! Felmenőim miskolciak, magam is Miskolcon születtem és ugyan életvitel szerűen soha nem laktam Miskolcon, húszegynéhány éves koromig itt töltöttem majd minden nyaram, és majd minden karácsonyt – Miskolcnak külön helye van szívemben.  Ezért is különleges megtiszteltetés ez nekem, hiszen ez alkalommal nem csak karmesterként, de hegedűsként is bemutatkozhatom.

A Farsangi Koncertre igazi csemegéket állítottunk össze. Az első számban igyekszünk megidézni a napsütötte, forró és szenvedélyes Spanyolhon hangulatát, Bizet jól ismert Carmen Nyitányával. Utána máris néhány különlegességet hallhatunk; a nagyzenekari kísérettel ritkán felcsendülő Hejre Katit a híres magyar hegedűművész, Hubay Jenő tollából, és Kreisler Schön Rosmarinját.

Az elmúlt évek egyik nagy újdonsága volt Széchenyi Imre, a „magyar keringőkirály” műveinek újrafelfedezése. Imre, Széchenyi István unokaöccse öt nyelven beszélő, kiváló diplomata volt, gyerekkorában Ferenc József játszótársa. Ugyanakkor szenvedélyes zenész és zeneszerző, számos dal, polka, valcer és mazurka alkotója. Népszerűségére jellemző, hogy Johann Strauss zenekara rendszeresen játszotta műveit, sőt, maga Liszt Ferenc készített zongoraátiratot a Bevezetés és Magyar induló című darabjából. Ezekből a táncokból is hallhatunk egy csokorral – minden bizonnyal először Miskolcon. Remélem, Széchenyi Imre művei belopják magukat a miskolci közönség szívébe! A táncok után két kiváló fiatal énekes, Megyimorecz Ildikó és Pataki Bence lép színpadra: Strauss, Donizetti és Mozart hol kaján, hol szemérmes, hol szerelmes áriáival és duettjeivel szórakoztatva a közönséget. Lesznek még további virtuóz és tüzes, délszaki dallamok, Manuel De Falla (Spanyol Tánc) és Ruperto Chapi (La Revoltosa nyitány) jóvoltából, és a bájos Seguedilla zenekari változata szintén a Carmenból.

Mindenkit szeretettel várunk, és jó szórakozást kívánok!

 

Hollókői Huba