Jelenlegi hely

Hang-ár

2020. április 20., hétfő 18:00
Helyszín: 
Művészetek Háza
Vezényel: 
Közreműködők: 
Bartók Béla Zeneművészeti Intézet Kórusa

Hang-ár koncertsorozat

 

Az országban is egyedülálló kezdeményezésként hívta életre a Miskolci Szimfonikus Zenekar „Hang-Ár” elnevezést viselő hangversenysorozatát még 2014 őszén. Alapgondolata az volt, hogy a zenekarhoz való kötődés kialakítását, az új közönségréteg kinevelését olyan fiatalok körében érdemes leginkább elkezdeni, akik a zenetanulás, kórusban éneklés révén maguk is zeneművelők.

A program 2014-es indulása óta a Zenekar partnere volt már az Egressy Béni és Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei, a Lévay József Református Gimnázium Vegyeskara, a Fráter Kórus, a Fazekas Gyermekkar és a Fazekas Kicsinyek Kórusa, valamint a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Magis Kórusa. Utóbbi együttes vezetője Herpainé Velkey Klára a felkészülés és a közös szereplés adta élményekről mesélt:

„A Hang-Ár sorozatban való együttműködés a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, nagy élményt jelent a mind a résztvevőknek, mind pedig a közönségnek egyaránt. A középiskolai énekkarok számára nagy megtiszteltetés a közös szereplés az együttessel, amely egyúttal lehetőséget teremt a zenei fejlődésre és új repertoár létrehozására is. A felkészülés során megtapasztaltuk a határainkat, de azt is, hogy az erőfeszítések és a hit a vártnál is nagyobb teljesítményre tehet képessé. Ugyanakkor nagy hálával tölt el a hivatásos zenészek alázata, amellyel hozzájárulnak a legjobban megvalósítható és igényes művek kiválogatásához és az élményszerű megvalósításhoz. Nagy öröm zenekarral énekelni, különösen nagy öröm városunk nagyhírű zenekarával együttműködni!”