Ciróka Babakoncert | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Ciróka Babakoncert

2022. február 13., vasárnap 10:30
Helyszín: 
Zenekari székház - Malom
Közreműködők: 
Forgatókönyvíró és műsorvezető: Bukáné Kaskötő Marietta

A koncert csak védettségi igazolvánnyal látogatható a szülők számára!

 

A megunhatatan babaprogram: Ciróka

Csipikének, a kis papagájnak megsérül a szárnya, ezért nem tud elrepülni Kanáriföldre. Majd Panna, a pandamaci téved el Zendonéciából és megcsócsálja a főhősnő szobabambuszát. Ezek történtek az előző évad Ciróka Babakoncertjein, amikor is a spanyol, majd az ázsiai és indonéz zenei kultúrában kirándultak. A gyerekek segítségével és Zeneország varázslatainak köszönhetően végül mindketten hazajutottak.

Csipike a papagáj és Panna a pandamaci is csatlakozott tehát Zeneország népes táborához. Zimm-Zümm a méhecske, Fáncsi a kiselefánt, Cirmike a kiscica, Lúd-Milla a libácska és Boróka a kisróka után. És a sornak még nincsen vége!

Izgalmas és mulatságos meséken keresztül mutatjuk be a legkisebbeknek a különböző földrészek zenei kultúráját. Fantasztikus dallamok és mesés történetek vezetnek minket Zeneország erdejében, ahol minden a muzsikáról szól. A móka és kacagás mellett pedig a picik játszva ismerkedhetnek a zenével. Bukáné Kaskötő Marietta, a koncertek műsorvezetője és forgatókönyvírója, zenepedagógusként olyan módszereket hív segítségül a koncepció megalkotásakor, mint a Kodály-koncepción alapuló szolmizáció, vagy a Kokas-módszer által preferált mozgásos-zenehallgatás. A műsor tematikája egy adott zenei korszakhoz, földrajzi-zenei kultúrához, évszakhoz, ünnepkörhöz kapcsolódik, ölbéli- és mozgásos feladatok kombinálásával. A Ciróka nagyszerű családi program is, ahol a szülők, nagyszülők, olykor barátok is együtt játszhatnak a gyerekekkel. A koncerteknek egyedi díszlete is van, amit szintén igyekszünk színessé, érdekessé varázsolni, valamint rengeteg játék (könyvek, kiskocsik, babák, hintalovak, csúszda…) is segíti a családokat abban, hogy otthonosabban érezzék magukat.

A Ciróka Babakoncerteken évadonként 3-szor (ősszel, télen és tavasszal) 2-2 alkalommal találkozhatunk immáron a Zenekar székházában (Miskolc, Fábián u. 6/a, Fábián Malom). Amellett, hogy ez nagyobb teret jelent, egy kicsit beleláthatnak a családok a zenekar életébe, s a hangszereket is megtekinthetik közelről. Évente 1-2 alkalommal egyéb helyszínekre (pl. Népkerti Vigadó, óvodák, vidéki művelődési házak) is elvisszük majd programot.

Várunk szeretettel Benneteket is Miskolc egyik legsikeresebb gyermekprogramján, a Ciróka Babakoncerten!

Jegyek:

Felnőtt: 800 Ft

Gyermek: 1000 Ft