Ciróka Babakoncert | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Ciróka Babakoncert

2022. április 02., szombat 10:30
Helyszín: 
Zenekari székház - Malom
Műsor: 
Interaktív program a 0-3 éves korosztálynak bababarát környezetben
Közreműködők: 
Forgatókönyvíró és műsorvezető: Bukáné Kaskötő Marietta
Animátor: Handa Eszter
és a Miskolci Szimfonikus Zenekar muzsikusai

Ciróka Babakoncert

Interaktív program a 0-3 éves korosztálynak

2022. április 2. (szombat) 10:30  és 16:00

Zenekari székház (Malom)   

Forgatókönyvíró és műsorvezető: Bukáné Kaskötő Marietta 

Animátor: Handa Eszter 

és a Miskolci Szimfonikus Zenekar muzsikusai 

 

Ciróka - A megunhatatlan babaprogram

Izgalmas és mulatságos meséken keresztül mutatja be a legkisebbeknek a zene világát a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Február 13-án, vasárnap újra Ciróka Babakoncert a Miskolci Szimfonikus Zenekar székházában, a Malomban.

Csipikének, a kis papagájnak megsérül a szárnya, ezért nem tud elrepülni Kanáriföldre. Majd Panna, a pandamaci téved el Zendonéziából és megcsócsálja a főhősnő szobabambuszát. Többek között ezek történtek korábban a Ciróka Babakoncerteken. A gyerekek segítségével és Zeneország varázslatainak köszönhetően persze végül mindketten hazajutottak.

A Szimfonikusok legkisebbeknek szóló programján fantasztikus dallamok és mesés történetek vezetnek minket Zeneország erdejében, ahol minden a muzsikáról szól. A móka és kacagás mellett pedig a picik játszva ismerkedhetnek a zenével. Bukáné Kaskötő Marietta, a koncertek műsorvezetője és forgatókönyvírója, zenepedagógusként olyan módszereket hív segítségül a koncepció megalkotásakor, mint a Kodály-koncepción alapuló szolmizáció, vagy a Kokas-módszer által preferált mozgásos-zenehallgatás. A műsor tematikája egy adott zenei korszakhoz, földrajzi-zenei kultúrához, évszakhoz, ünnepkörhöz kapcsolódik, ölbéli- és mozgásos feladatok kombinálásával. A Ciróka nagyszerű családi program is, ahol a szülők, nagyszülők, olykor barátok is együtt játszhatnak a gyerekekkel. A koncerteknek egyedi díszlete is van, hogy a családok és főként a picik otthonosabban érezzék magukat.