Musical és Miskolc Symphonic | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Musical és Miskolc Symphonic

2022. október 01., szombat 19:00
Helyszín: 
Művészetek Háza
Műsor: 
Válogatott musical slágerek a műfaj legkiválóbb művészeinek és ifjú tehetségeknek előadásában
Vezényel: 
Közreműködők: 
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Ének: Veréb Tamás, Vágó Zsuzsi, Tunyogi Bernadett, Jancsó Dóra, Varga Andrea Cselepák Balázs, Csiszár István, Handa Eszter
valamint Árkosi Klaudia, Bukodi Patrícia, Holics Kata, Kerekes Dorina Petra, Magyar Gréta, Méder Liza, Takács Fanni és a Zenita Alapítvány valamennyi ifjú tehetsége
Tánc: Harc- és Táncművészeti S.E Show Tánc Szakosztály

Zene világnapja a Zenitával

 

Egy év kihagyás után újra Zene világnapi koncert. Legutóbb 2020-ban ünnepeltünk a Talamba Ütőegyüttessel. Mit mondjunk? Nagyon ütős volt. Idén a Zenita Alapítvánnyal állunk közösen színpadra ezalkalomból.

 

A Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvánnyal 2018-ban kezdődött az együttműködésünk az Advent Miskolc rendezvénysorozat kapcsán. 2019-ben a Zenita művészei - Jancsó Dóra, Varga Andrea és Cselepák Balázs – működtek közre MeseFilmfónia koncertünkön, majd októberben már közösen álltunk színpadra a Musical és Miskolc Symphonic Gálaesten. 2023-ban egy fergeteges gálával készülünk együtt a Zene világnapja alkalmán. Zenekarunk immáron 7 alkalommal emlékezik meg a világnapról egy különleges koncert keretében.

2014-ben először a Filharmónia Magyarországgal közös szervezésben Carl Orff Carmina Buranáját mutattuk be. Egy év kihagyás után önállóan rendeztük meg a zene világnapi koncertet melynek műsorán Mozart Requiemje szerepelt. 2017-ben Holst Planéták című műve került porondra vetítéssel, majd 2018-ban a csodás Illényi Katica volt a vendégünk. 2019-ben Wolf Péter és barátai címmel mutattuk be a zeneszerző műveit olyan fantasztikus művészekkel, mint Baráti Kristóf és Balog József. Tavalyelőtt pedig a Talamba Ütőegyüttes nyűgözte le a miskolciakat egy hamisítatlan „talambás” hangulatú koncerten.

Folytatva a sort, 2022-ben szintén egy színes produkciót hozunk el a miskolci közönségnek. A Zenita Alapítvány fantasztikus művészei (úgy, mint Jancsó Dóra, Tunyogi Bernadett, Varga Andrea, Cselepák Balázs, Csziszár Istán, Szolnoki Péter, Veréb Tamás) mellett tehetséges fiatalok is bemutatkoznak majd a színpadon, illetve Toronya Alexandra lenyűgöző koreográfiáit is megcsodálhatjuk a Harc- és Táncművészeti SE táncosainak jóvoltából.

Egy igazán könnyed hangulatú estén vehetnek tehát részt a zenekedvelők október 1-jén, a Művészetek Háza Hangversenytermében.

 

Zene világnapja a Zenitával

Musical és Miskolc Symphonic

2022. OKTÓBER 01. SZOMBAT 19:00

Művészetek Háza Miskolc

Miskolci Szimfonikus Zenekar

Zenita Alapítvány művészei és fiatal tehetségei

Vezényel: Medveczky Szabolcs