Jelenlegi hely

Olvasói levél a Hang-árról

Az Észak mai számában az alábbi olvasói levél jelent meg a múlt heti Hang-ár koncertünkkel kapcsolatban. Köszönjük a visszajelzést Kovácsné Wirtz Erikának, a sorozat hamarosan folytatódik!

Csodás zene, csodás fiatalok

Egy nagyszerű kezdeményezés tanúi lehetünk városunkban: a Miskolci Szimfonikus Zenekar vendégszereplésre hívja városunk középiskoláinak kórusait egy-egy estét kitöltő fellépésre. Így volt ez február 27-én este is, amikor a Fráter György Katolikus Gimnázium két kórusa, a Fráter Schola Viridis és a nagygimnazisták Fráter Kórusa volt a zenekar vendége.

Egy csodálatos este élményeivel tértem haza. Nagyszerűen összeállított program zenei élményét vittem haza szívemben, lelkemben. Istvánffy Benedek, Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, Mosonyi Mihály, Selmeczi György dallamai csendültek fel. Mi, magyarok büszkék lehetünk zenei kultúránkra! Csodálatos élmény volt látni a lelkes, fegyelmezett, csillogó szemű fiatalokat a zenekarral egy színpadon. Büszkén és gyönyörűen énekeltek a gyerekek, ifjak.

Az este szólistái, Papp Orsolya, Újhelyi Eszter, Vida Anikó és Koleszár Ákos: valamennyien valamikor a Fráter kórus tagjaiként kezdték az éneklést, ami végül a pályaválasztásukat is meghatározta, és most mindannyian magánének szakon képzik magukat.

Nem tudom, hogy az ötlet kitől származik, kiknek kell köszönetet mondani, de az iskola részéről köszönet illeti Váraljai Réka Tanárnőt és nem utolsósorban Regős Zsolt Tanár urat, aki az est levezénylését a szó igazi értelmében is végigvezette. Köszönet illeti a szimfonikus zenekar tagjait, akik elvállalták ezeket a zenei estéket, szerepléseket. Olyan élménnyel ajándékozzák meg így a gyerekeket, ami egy életre meghatározó emlék. Miskolcnak egy nagyszerű szimfonikus zenekara van!

A további estékhez sok sikert kívánok!

Kovácsné Wirtz Erika, Miskolc