Bődi Annamária | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Bődi Annamária

Született: 
1982.09.02
Szólam: 
Cselló
Kedvenc színed: 
az ősz színei
Kedvenc ételed: 
imádom a leveseket és a rakott ételeket
Kedvenc italod: 
főleg vizet iszom, de kedvelem a szörpöket, pezsgőt
Kedvenc filmed: 
nincs kedvenc, legyen izgalmas (krimi, kalandfilm), vagy romantikus, vagy drámai
Kedvenc könyved: 
ugyanaz, mint a filmnél
Hangszer márkája, típusa: 
csellóm márkajelzés nélküli román hangszer, készítője ismeretlen
Rólam: 

 

Mesélj kicsit magadról, kérlek! Miért választottad a zenész szakmát? Hogyan lettél muzsikus? Milyen út vezetett a zenekari tagsághoz?

A Vas megyei Ostffyasszonyfa nevű kis faluban nőttem fel, Celldömölkön születtem és ott kezdtem zenei tanulmányaimat is. Középiskolát Szombathelyen végeztem, diplomát a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán szereztem 2006-ban. A zeneiskola mellett versenyszerűen művészi tornáztam is - bár mindkettőt egyformán imádtam - végül a zenei pálya mellett döntöttem. Diploma után követtem Miskolcra szintén zenész páromat. 2006 szeptemberétől dolgozom a zenekarban, egy sikeres meghallgatást követően helyettesítői, majd 3 évvel később határozatlan idejű szerződést kaptam. Férjemmel és két gyermekemmel Felsőzsolcán élünk.

 

Mi alapján választottál hangszert? Miért?

Egy zeneiskolai nyílt nap alkalmával bementem gyermekkori barátnőm cselló órájára és egy nagyon szimpatikus, kedves tanár bácsi fogadott, jó hangulat, azonnal tudtam, a csellót választom. Bár az intézmény nem volt idegen, mert mindkét nővérem tanult ott.

 

Kedvenc zeneszerződ, zenekari műved? Legemlékezetesebb pillanatod a zenekarban?

Nincs kedvenc, minden korszakban-stílusban találok ízlésemnek-hangulatomnak-szívemnek kedveset, és ez a koncertekre is igaz.

 

Jellemezd magad 3 szóval!

Közvetlen, segítőkész, lelkiismeretes.

 

Mi a legnagyobb vágyad muzsikusként?

Gyermekeimnek, növendékeimnek, koncertre járóknak megmutatni mindent, ami zene, közösen alkotott élmény, érzés.

 

Elhivatott pedagógus vagy. Tudnál választani a tanítás és a zenekari munka között? Melyik mit ad neked?

Mindkettő más, de összefüggnek, egymásból táplálkoznak. A növendékek érdeklődését, fejlődését, felcseperedését közelről figyelemmel kísérni öröm és büszkeség, de az aktív, közösségi zenélés is nagyon fontos számomra testileg-lelkileg.

 

Hogy látod, gyermekeitek is örökölték a zenész vénát? Lehetséges, hogy ezt a pályát fogják választani? Te mit szeretnél, ha követnének, vagy ha teljes más szakmát választanának? Miért?

Mindkét fiúnk szereti a zenét, a hangszereket, de más dolgok iránt is érdeklődnek, még nem tudni, milyen pályát választanak, a legfontosabb, hogy örömük legyen benne.

 

Egyéb (bármi, amit érdekesnek, fontosnak, meghatározónak tartasz) lehet egy elismerés, egy koncert, egy pillanat, egy élmény…bármi...

Mindent fontosnak és meghatározónak tartok a felsoroltak közül...