Juhász Györgyi | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Juhász Györgyi

Született: 
1988.05.28
Szólam: 
Fagott
Kedvenc színed: 
nincs
Kedvenc ételed: 
nincs
Kedvenc italod: 
nincs
Kedvenc filmed: 
nincs
Kedvenc könyved: 
nincs
Hangszer márkája, típusa: 
-
Rólam: 

Mesélj kicsit magadról, kérlek! Miért választottad a zenész szakmát? Hogyan lettél muzsikus? Milyen út vezetett a zenekari tagsághoz?

Zenész családban születtem, édesapám és nővérem már játszottak hangszeren így nem volt nehéz belecsöppenni. Először furulyáztam nagyon sokáig, aztán megláttam hogyan törlik ki a fagottot és majd meg őrültem, hogy kipróbálhassam! Ezek után már meg is fújtam és nagyon tetszett. Mindig is hatalmas álmom volt zenekarban játszani, s mikor megtudtam, hogy nővéremet felvették a Miskolci Szimfonikus Zenekarba irigy is lettem rá kicsit. Törvényszerűen őt követtem mindenhová életutam során, így a zenekarba is sikerült utána mennem.

 

Mi alapján választottál hangszert? Miért?

A fagott sajátossága, hogy nagyon hosszú és érdekes alakja van. Kinézetébe szerettem bele, és utána a hangjába. Rengeteg lehetőség van benne és gyönyörű hangja van.

 

Kedvenc zeneszerződ, zenekari műved? Legemlékezetesebb pillanatod a zenekarban?

Nincs kedvenc zeneszerzőm, egyszerűen az összes valami csoda és ékszerdoboz. Sokszor van, hogy első hallásra nagyon nem tetszik egy zenedarab, katyvaszt és összevisszaságot érzek, s mikor elkezdjük próbálni egyszerűen kisüt a nap és tiszta lesz a kép, ez egy fantasztikus érzés. Számomra minden koncert a legemlékezetesebb....

 

Jellemezd magad 3 szóval!

lelkes, aztán nem lelkes, vidám, szomorú

 

Mi a legnagyobb vágyad muzsikusként?

Minél több zenedarabot játszani, megismerni, libabőrösnek lenni, élvezni, fejlődni...

 

Mitől jön a libabőr játék közben?

A libabőrt legtöbbször a zene vagy az épp felcsendülő dallamok akkord hangzásaitól szoktam érezni. Ilyenkor érzem, hogy boldog vagyok attól, amit csinálok! 

 

Volt olyan pillanat mikor csalódott voltál? Mikor nem úgy sikerült egy koncert, ahogy szeretted/szerettétek volna? Ilyenkor, hogy lendülsz át?

Sajnos van olyan pillanat, amikor valami nem úgy történik, ahogy azt gondolom. A darab végéig ezen agyalok miért alakult így, sőt napokig a fejemben van a nyomás. Rettenetes…

 

Szépen énekelsz. Ezzel a vonallal nem gondoltad komolyabban foglalkozni?

Az éneklés gyerekkorom óta tart, eredetileg a Magyar Rádió gyermekkórusába jártam volna, mert felvettek, de sajnos nem voltam olyan jó tanuló, hogy folytathattam volna ezt a vonalat. Így jelenleg egy folk örmény zenekarban énekelek és itt ki is tudom élni magam, amennyire lehetséges.

 

Egyéb (bármi, amit érdekesnek, fontosnak, meghatározónak tartasz) lehet egy elismerés, egy koncert, egy pillanat, egy élmény…bármi. J

Ha a karmester mosolyog koncert közben az fantasztikusan fel tud tölteni! :)