Molnár Attila | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Molnár Attila

Született: 
1963.04.07
Szólam: 
Trombita
Kedvenc színed: 
-
Kedvenc ételed: 
-
Kedvenc italod: 
-
Kedvenc filmed: 
-
Kedvenc könyved: 
-
Hangszer márkája, típusa: 
-
Rólam: 

 

Mesélj kicsit magadról, kérlek! Miért választottad a zenész szakmát? Hogyan lettél muzsikus? Milyen út vezetett a zenekari tagsághoz?

Gyermekként anyai nagyapám citerajátékát sokat hallgattam, nagyszerűen játszott a hangszeren, habár nem tanult, de nagyon jó zenei érzéke volt. Édesanyám szépen énekelt, mind a mai napig tagja a községi nyugdíjas énekkarnak. Ezek a gyerekkori emlékek és a szülői vágy, hogy zenélni tanuljak, vezettek el a füzesabonyi zeneiskolába, ahová szüleim beírattak. Kezdetben zongorázni tanultam, de hatodikos koromban egy kiváló trombita tanár, Kováts Boldizsár hatására, aki akkor a Miskolci Szimfonikus Zenekarban játszott, trombitálni is elkezdtem. Nagyon megszerettem a hangszert. Választanom kellett és a zongora helyett a trombita mellett döntöttem. Tanárom meghatározó szerepet játszott abban, hogy a zenei pályát választottam. Felvételiztem Miskolcra a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába és már nyolcadikos általános iskolásként megkezdhettem zenei tanulmányaimat a Konziban. Főiskolára szintén Miskolcon jártam, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára. Számos kiváló tanártól tanulhattam, kurzusokon vettem részt.

Az utolsó főiskolai évemben már felvettek a Miskolci Szimfonikus Zenekarba .

 

Mi alapján választottál hangszert? Miért?

Hat évig zongoráztam, utána beleszerettem a trombitába .

 

Kedvenc zeneszerződ, zenekari műved? Legemlékezetesebb pillanatod a zenekarban?

Bhrams, Richard Strauss, Csajkovszkij, Bartók. Az első Filmfónia örök emlék marad .

 

Jellemezd magad 3 szóval!

Elkötelezettség, elhivatottság a szakma iránt .

 

Mi a legnagyobb vágyad muzsikusként?

Még sok minőségi koncertet megélni a Miskolci Szimfonikus Zenekarral .

 

Egyéb (bármi, amit érdekesnek, fontosnak, meghatározónak tartasz) lehet egy elismerés, egy koncert, egy pillanat, egy élmény…bármi.