Nagy László | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Nagy László

Született: 
1967.02.05
Szólam: 
Kürt
Kedvenc színed: 
Nincs
Kedvenc ételed: 
A kínai konyha ízvilágát nagyon szeretem
Kedvenc italod: 
Édesapám házi pálinkája
Kedvenc filmed: 
Szárnyas Fejvadász
Kedvenc könyved: 
Stanislaw Lem: Solaris
Hangszer márkája, típusa: 
Yamaha 668
Rólam: 

 

Mesélj kicsit magadról, kérlek! Miért választottad a zenész szakmát? Hogyan lettél muzsikus? Milyen út vezetett a zenekari tagsághoz?

Szüleim mindketten a zenekar alapítótagjai voltak, így "zenész" környezetben nőttem fel és ez meghatározta pályám alakulását. Diploma után rövid ideig a Miskolci Nemzeti Színházban játszottam, majd ezt követően kerültem a szimfonikus zenekarhoz.

 

Mi alapján választottál hangszert? Miért?

Édesapám harsonán játszott, így a rézfúvós hangszerek hangzásvilága már korán megragadott, a kürtöt a lágy, gyönyörű hangszíne miatt választottam.

 

Kedvenc zeneszerződ, zenekari műved? Legemlékezetesebb pillanatod a zenekarban?

Mahler és Sztravinszkij művei mindig csodálattal töltenek el, de legszívesebben a Filmfónia 1-re gondolok vissza, az a koncert felejthetetlen számomra.

 

Jellemezd magad 3 szóval!

Barátságos, csendes, életvidám.

 

Mi a legnagyobb vágyad muzsikusként?

Muzsikusként szeretnék eljutni a világ nagyobb koncert-termeibe, nagy vágyam általunk nem játszott Mahler, Bruckner zenekari műveit játszani, és nagyon vágyom, hogy megérjem azt hogy  anyagilag is meg legyen becsülve ez a szakma.

 

Hol és mit játszanál el legszívesebben?

Tulajdonképpen bárhol bármit, de az Aggteleki cseppkő-barlang nagyon különleges helyszín, oda mindig örömmel megyek.

 

A kürt szólam tagjai nem csupán munkakapcsolatot, hanem mondhatni baráti viszonyt ápolnak egymással. Ez elengedhetetlen szerinted a közös munkához? Vagy miként alakult ki köztetek ez a jó kapcsolat? Miért fontos ez?

Ez nagyon szerencsés helyzet, kívánom mindenkinek. Sokkal jobb úgy együtt dolgozni hogy nem ’csak’ kollégák, hanem barátok vesznek körül, és mivel jól ismerjük egymás ’szakmán’ kívüli életét is, így sokkal könnyedébben, gördülékenyebben zajlik az élet a szólamon belül.

 

Egyéb (bármi, amit érdekesnek, fontosnak, meghatározónak tartasz) lehet egy elismerés, egy koncert, egy pillanat, egy élmény…bármi. J

Nagyon szeretek utazni, világot látni, szerencsére a zenekar által sok olyan helyre eljutottam, ahova magánerőből nem lenne lehetőségem.