Sóvári Andrea | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Sóvári Andrea

Született: 
1985.09.21
Szólam: 
Nagybőgő
Kedvenc színed: 
kék
Kedvenc ételed: 
nincs különösen kedvenc ételem, de szívesen eszem indiai ételeket. Ezeket el is készítem, ha találok valami jó receptet.
Kedvenc italod: 
kristálytiszta forrásvíz - amikor én magam töltöm a kulacsomba egy túra során.
Kedvenc filmed: 
Hétköznapi mennyország, Indul a bakterház
Kedvenc könyved: 
Kártyikné Benke Etka: A Nap és a Föld között, Tolvaly Ferenc: El Camino – Az út
Hangszer márkája, típusa: 
Harsányi István által készített hangszer.
Rólam: 

 

Mesélj kicsit magadról, kérlek! Miért választottad a zenész szakmát? Hogyan lettél muzsikus? Milyen út vezetett a zenekari tagsághoz?

Anno zeneóvodába jártam, hangszerválasztáskor megtetszett a cselló. 10 évig tanultam csellózni. Miskolcon a Zrínyi Ilona Gimnáziumban érettségiztem, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola kiegészítő tagozatán csellóztam még egy fél évet. Majd Keresztfalvi Gizella tanárnő hatására kezdtem el nála nagybőgőt tanulni, fél év után felvételiztem a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének nagybőgő tanszakára. 2009-ben diplomáztam. A váltást, azóta sem bántam meg.

 

Mi alapján választottál hangszert? Miért?

10 év csellózás után könnyű volt az átállást a nagybőgőre. Közelebb áll hozzám, mint a cselló.

 

Kedvenc zeneszerződ, zenekari műved? Legemlékezetesebb pillanatod a zenekarban?

Igazi kedvenc? Mindig változik. De Dvořák IX. Új világ szimfóniája mindig a kedvencek közt van. A legemlékezetesebb a 2013-as kínai turné, ahol egy másik világgal, kultúrával ismerkedhettünk meg.

 

Jellemezd magad 3 szóval!

kreativitás, kitartás, vidámság

 

Mi a legnagyobb vágyad muzsikusként?

Különleges helyszíneken muzsikálni.

 

Mit jelent számodra a különleges helyen való muzsikálás? Hova szeretnél eljutni?

A természet mindig is nagyon fontos szerepet töltött be az életemben, mai napig is így van. Ezért legyen az bárhol a világban, ha közel vagyunk a természethez; erdő közepén, hegy tetején például különleges élmény lehet muzsikálni.

 

Van esetleg a zenekari programok, koncertek közül kedvenced? Miért?

A különleges produkciók mindig új élményt adnak számomra. Ezek főleg a szuperprodukciók – FeelHarmonic Love, Hooligans koncert, illetve a legutóbbi Filmfónia 2.0. De ne felejtkezzünk meg az Aperitif, Újévi és Promenád koncertekről sem. Az ilyen koncertek után gyakori, hogy az ismerősök ragyogó szemmel mondják, gratulálnak a zenekarnak a produkcióhoz.

 

Egyéb (bármi, amit érdekesnek, fontosnak, meghatározónak tartasz) lehet egy elismerés, egy koncert, egy pillanat, egy élmény…bármi. J

2007 őszén kezdtem el foglalkozni az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszerrel, 3 év oktatóképzésben eltöltött idő után 2012-ben Etka Anyótól -(a módszer kidolgozója)- megkaptam az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer képzett oktatója oklevelet, 2014-től vezető oktatója vagyok az ETKA-Jóga Nemzetközi Egyesületnek, részt veszek az oktatók képzésében, továbbképzésében, valamint az akkreditált pedagógus továbbképzésben. Határtalan öröm, hogy a zenekarból többen járnak az óráimra, hogy a hangszer melletti kényszertartásokból adódó mozgásszervi problémáikat enyhítsék – megelőzzék.