Bemutattuk 2022/2023-as bérletkínálatunkat | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Bemutattuk 2022/2023-as bérletkínálatunkat

2 bérlet, 11 hangverseny – változatosan és exkluzívan

Meghirdette bérleteit a Miskolci Szimfonikus Zenekar

 

Változatosság – állandóság, hagyományőrzés – újítás és kísérletezés, a hazai zeneélet megannyi kiválósága – ezeket kínálja a Miskolci Szimfonikus Zenekar két bérletsorozata a 2022/2023-as évadban is.

 

„Az idei évad bérletstruktúráját a kényszer szülte, hisz a járványhelyzet vontunk össze két bérletet. Azt tapasztaltuk azonban, hogy a közönség szerette ezt a fajta műsorösszeállítást, így megtartottuk ezt 2022-23-ra is.”- mondta a Miskolci Szimfonikusok ügyvezetője, Szászné Pónuzs Krisztina az együttes bérlethirdető sajtótájékoztatóján.

A 2022/2023-as évadban is sokszínű programmal várja tehát közönségét a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Szimfonikus sorozatuk nyolc, míg a Yamaha három koncertet foglal magában.

Előbbi programja négy különböző évszázad zenéjét fogja át, így a barokk hagyománytól a bécsi klasszikán, majd a romantikán át, egészen a legújabb időkig nyújt zenetörténeti ízelítőt hangverseny-látogatóik számára.

A Yamaha bérlet a zenekar tulajdonát képező Yamaha „CFX” hangversenyzongora adottságaira épül. Kínálata a hangszer concerto-irodalmára fókuszál. Mindhárom estén két-két versenymű csendül föl, a program olykor további zenekari tételekkel is kiegészül. Összeállításuk így a XVIII. század végétől a XX. század elejéig válogat a hangszer irodalmából.

Felkért karmestereink között olyan kiválóságok dirigálnak – Antal Mátyás művészeti vezető mellett – mint Vashegyi György, a Svájcból érkező Thomas Herzog, az évek óta visszatérő olasz Lorenzo Castriota, Kollár Imre, Szabó Sipos Máté; az ifjabb generációkat képviselő Dubóczky Gergely, Török Levente, Toshifumi Kanai és Tóth Sámuel. Szólistáik között olyan kiváló művészek lépnek majd színpadra, mint Bábel Klára (hárfa), Kovács Gergely, a 2021. évi budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny díjazottja, valamint Fülei Balázs, a legelismertebb magyar zongoraművészek egyike.

„Ötödik évadomat kezdem itt Miskolcon, s büszke vagyok erre a kiváló Zenekarra, amely 2023-ban ünnepli 60 éves jubileumát. A zenekar működése művészetileg stabil, a nagy klasszikusok mellett nagy hangsúlyt fektetünk az új zene bemutatására, így a május 30-i koncertünkön Vajda János Mária énekek című művét mutatjuk be, majd ősszel a Pesti Vigadóban szerepelünk, ahol Balassa Sándor és Soproni József alkotásait tűzzük műsorra majd.” – mondta az együttes művészeti vezetője Antal Mátyás.

Bérletes hangversenyeik mellett továbbra is várják a fiatal generációkat a Ciróka koncertekre szüleikkel, a Zendülő, a Hang-Ár sorozatukra elsősorban pedagógusaikkal.

Természetesen a 2022/23-as évadban is számos bérleten kívüli hangversenyt kínálnak a közönségnek. Ez az évad sem múlhat el Karácsonyi és Újévi koncertek nélkül és természetesen a Zene Világnapját is újra együtt ünnepelhetjük az együttessel. Az évadot már hagyományossá vált Aperitif  koncerttel nyitják szeptemberben és a közkedvelt Promenád koncertekkel zárják majd.

A zenekart legközelebb május 30-án hallhatjuk egy jótékonysági koncerten, majd többek között Kalocsán, Edelényben, a Miskolci Galériában és Boldogkő várában is muzsikálnak a nyár folyamán. Belföldi szerepléseik mellett pedig júliusban Németországba, augusztusban pedig Olaszországba utaznak.