Amerikai Álom

Amerikai Álom

Műsor: 
Bernstein: On the Town (A városban) – Három tánc
Peter Lieuwen: Heartland
Dohnányi: Amerikai rapszódia, Op. 47
Copland: Tavasz az Appalache-hegységben
Vezényel: 

Amerikai Álom Szimfonikus módra

 

Egy falat Amerika a zene nyelvén! – ezzel a jelmondattal szervez koncertet a Miskolci Szimfonikus Zenekar április 27-én pénteken este 7 órától a Művészetek Házában.

 

Különlegesség, érdekesség, izgalom! Ezeket kínálja a Miskolci Szimfonikusok április 27-i Amerikai Álom című koncertje. Az együttes mindig igyekszik különleges programokat kínálni a zenekedvelő közönségnek. A hangverseny műsora igazi csemege az amerikai zeneirodalom remekeiből.

Megemlékezvén a 100 éve született neves zeneszerzőről, a West Side Story alkotójáról, Leonard Bernsteinről, a koncerten felhangzik majd a népszerű A városban (On the Town ) – Három tánc című tétele is.

A műsoron helyet kap egy ősbemutató is, a Peter Lieuwen tollából született Heartland című darab. A zeneszerző ezt a művet kifejezetten a miskolci zenekarnak komponálta, s személyesen is eljön meghallgatni, hogy szól az, mikor a múzsa találkozik az általa ihletett és neki szánt alkotással.

Ezek után hallhatja majd a közönség Dohnányi Ernő Amerikai rapszódia című alkotását, amelyet a zeneszerző az Egyesült Államokban töltött évei alatt komponált az egyik amerikai egyetem megbízásából. A zenemű minden hangját áthatja tehát az USA-életérzés.

A műsor lezárásaként felcsendül majd Aaron Copland: Tavasz az Appalache-hegységben című népszerű alkotása, amely eredetileg balettzenének készült, ám a szerző végül nagyzenekari szvitet állított össze belőle.

Az est karmestere a miskolci közönség által már ismert és kedvelt angol származású David Curtis lesz.

Tartson velünk!