Hadobás Gergely | Miskolci Szimfonikus Zenekar

Jelenlegi hely

Hadobás Gergely

Szólamvezető
Szólam: 
Cselló
Kedvenc színed: 
Szeretem a festészetet, túl sok a gyönyörű szín.
Kedvenc ételed: 
A finom ételek a kedvenceim.
Kedvenc italod: 
Legtöbbször a víz, de néha a vörösbor.
Kedvenc filmed: 
Sajnos nem tudok választani, sok kedvencem van.
Kedvenc könyved: 
Egyelőre A Mester és Margarita, de még van mit bepótolni.
Hangszer márkája, típusa: 
H. Kovács Benedek mestercselló.
Rólam: 

 

Mesélj kicsit magadról, kérlek! Miért választottad a zenész szakmát? Hogyan lettél muzsikus? Milyen út vezetett a zenekari tagsághoz?

Szüleimnek hála, kapcsolatban állok a zenével, mióta az eszemet tudom. Mindketten muzsikusok, és bár sosem köteleztek zenetanulásra, hamar kiderült, hogy mindenféle "zajkeltés" könnyen leköti a figyelmemet. Az érdeklődésem egyre fokozódott, és mivel a visszajelzések is pozitívak voltak, és a kedvem is úgy tartotta nem volt nehéz a döntés. A zenekari tagságot szerencsés véletlenek egymásutánjának köszönhetem. Először mint kisegítő vettem részt egy turnén, ahol páromra találtam, majd nem sokkal a turné után állásom is lett.

 

Mi alapján választottál hangszert? Miért?

Egy nagyon kedves családi barátunk csellótanár, és eleinte inkább az ő választása esett rám, mint az enyém a csellóra, viszont azóta is hálás vagyok neki, mert nagyon jól kijövünk a hangszeremmel. Idővel rájön az ember, hogy mennyi munkát kell befektetni, hogy a cselló gyönyörű, dús hangját ki tudja csalogatni, de azt hiszem nem elfogultság azt mondani, hogy mindenki számára megéri: nekem is, és a hallgatóságnak is.

 

Kedvenc zeneszerződ, zenekari műved? Legemlékezetesebb pillanatod a zenekarban?

Szerencsére nincs kedvencem. Így nagyobb esélyem van arra, hogy minél több szerzőt, illetve művet szerethessek. Azt gondolom, igazságtalan lenne kijelenteni, hogy X,Y a legnagyobb zeneszerző a világon, minden szerzőt, minden művet a maga nemében kell szeretni, nem szeretni.

Azt hiszem az egyik - ha nem a - legemlékezeteseb pillanatom az volt, mikor egy csellószólókkal teli koncert után nekem nyújtotta át Gál Tamás az őt illető bort.

 

Jellemezd magad 3 szóval!

Érdeklődő, törekvő, tűnődő.

 

Mi a legnagyobb vágyad muzsikusként?

A muzsikus szakmának megvan az a szerencsés sajátossága, hogy élményekben, ötletekben kimeríthetetlen. Én arra próbálok törekedni, hogy ezekből az élményekből minél többet átéljek, az ötletekből minél többre rájöhessek.

 

Említetted, hogy a zenekari tagságod szerencsés véletlenek sorának köszönhető! Hiszel tehát a véletlenekben? Egyébként nem volt terv számodra, hogy a miskolci zenekar tagja légy?

Nem szeretnék ellentmondani magamnak, tényleg a véletlen szót használtam, viszont nem gondolom, hogy ok nélkül bármi is történne.

Nagyon jól éreztem magam azon a bizonyos turnén, a zenekari tagokkal is könnyű volt megtalálni a “ közös hangot”, és ha a véletlennek nem is, de talán a szerencsének köszönhető, hogy ezt a kapcsolatot hosszú távra is sikerült elmélyíteni.

 

Nagyon fiatal vagy még! Mik a távlati terveid, akár szakmailag, akár a magánéletben?!

A zenekari muzsikálason kívül nagyon közel áll hozzám a kamarazene, és például egy vonósnégyesben szívesen lennék állandó tag, ami reményeim szerint a magánéleti terveimhez is hozzájárulna anyagilag. Nem mondanám, hogy elérkezettnek látom az időt a letelepedésre, de előbb utóbb egy takaros kis kertesházban szeretnék élni.