Jelenlegi hely

Vasas Xenodiké

Művészeti főtitkár
Kedvenc színed: 
halvány rózsaszín
Kedvenc ételed: 
vadas marha zsemlegombóccal
Kedvenc italod: 
könnyű vörösbor
Kedvenc filmed: 
Veszedelmes viszonyok talán? Rengeteg jó film van... Sorozatoknál: Terápia, A viszony
Kedvenc könyved: 
Márquez: Száz év magány, Lionel Shriver: Születésnap után
Rólam: 

 

Mesélj kicsit magadról, kérlek!

Nehéz kérdés. Talán azt emelném ki, hogy a szüleim révén két, teljesen különböző személyiség keveredik bennem. Apám racionális személyisége jobban érvényesül, de anyám révén megvan a "művész" vonal is, a zenéhez, szépirodalomhoz, művészfilmekhez való igen erőteljes vonzódás. A munkámban leginkább alapos és következetes szeretnék lenni. Ez gyakran igen nehéz, és utóbbit néha barátságtalanságként értelmezik, pedig nem szándékom. Ezt a részét még fejlesztem.

 

Milyen út vezetett a zenekarhoz?

Szerencsés! Tulajdonképpen ez az első "igazi" munkahelyem. Debrecenben orgona szakon végeztem a Zeneművészetin, ezzel párhuzamosan pedig a bölcsészkaron lediplomáztam művelődési menedzser szakon. Az orgona diploma után egy tanévet töltöttem ösztöndíjjal Franciaországban, még mindig orgonistaként. Ez meghatározó élmény volt, hazatérve nagyon nehéz volt akklimatizálódni és munkát találni. Bejelentkeztem, teljesen ismeretlenként, a zenekarhoz is, ahonnan akkoriban távozott Szabó Péter a művészeti titkári posztról, de nem én kaptam meg az állást. Szerencsémre az elődöm néhány hónap után úgy döntött, hogy ez nem neki való, így hívott vissza Sir igazgató úr, hogy próbáljuk meg.

 

Legemlékezetesebb pillanatod a zenekarban?

Nem tudnék egyet kiemelni, de nyilván a legelső évek jobban bevésődnek, utána kezdenek összemosódni a dolgok. Nagyon szerencsésnek tartom magam minden szép helyszínért és szép koncertért, turnéért. Örülök, hogy ilyen környezetben dolgozhatok.

 

Szabadidődben mivel foglalkozol szívesen?

Olvasás, filmnézés, utazás :-)

 

Jellemezd magad 3 szóval!

határozott, érdeklődő, racionális

 

Mi a legközelebbi cél az életedben?

Ha konkrét dologról van szó, akkor most éppen a végére érünk egy nagyszabású lakásfelújításnak, a kert következik, remélem. Nagyobb távlatokban gondolkodva: idáig nem ejtettem szót róla, de természetesen a család, a gyerekek a legfontosabbak; pláne amíg kicsik, folyamatos célt jelentenek.

 

Egyéb (bármi, amit érdekesnek, fontosnak, meghatározónak tartasz) lehet egy elismerés, egy pillanat, egy élmény…bármi. J

Nincsen semmi különös. Elégedett vagyok.